Od chvíle, kdy jsme spustili náš e-shop s praženou kávou se nás ptáte, jakou kávu vybrat z tak široké nabídky.
Připravili jsme pro Vás unikátní kávový rozcestník, který otestovala naše kamarádka, vášnivá sportovkyně Veronika. Přečtěte si, jak ji pomohl s rychlým výběrem správné kávy.
Která káva je pro Vás ta pravá? Vyberte, jaké máte zkušenosti:
Jako první náš kávový rozcestník, díky kterému si jednoduše vyberete kávu třeba podle toho, jak si ji doma připravujete nebo jaké chuti dáváte přednost, otestovala naše kamarádka Veronika, se kterou Vás lépe seznámíme.
“Miluju kávu. Kupovala jsem si různé druhy v obchoďáku, ale vždycky jsem si musela do šálku přidávat cukr, aby mi chutnala. Aktivně sportuji a rozhodla jsem se přestat kávu úplně sladit, ať co nejvíce omezím cukry.
Hledala jsem na internetu výběrovou kávu, která by byla čerstvá a chutnala sama o sobě. Tady jsem se zasekla. To je tolik druhů kávy?”
Veronika pracuje v bance a sedavé zaměstnání střídá s aktivním trávením volného času. Běhá, posiluje a také trénuje na populární překážkový závod Spartan Race, kterého se už několikrát zúčastnila.
Veronika hledala kávu, která skvěle chutná. Nadchla jí naše čerstvě pražená káva a souhlasila s tím, že prozradí, čím ji naše káva zaujala.
Proč pít kávu z pražírny?
Čerstvě pražená káva skvěle chutná, to nám potvrdila i Veronika. Když jsme se ptali jak si kávu připravuje, zjistili jsme, že dělá drobné chyby a trošku jsme ji proškolili.
Stačí pár jednoduchých tipů, které jsme připravili i pro Vás do krátkého e-booku Káva musí chutnat.
Objevíte jednoduché postupy a budete si umět kávu připravit tak, abyste získali energii z chutného nápoje bez nežádoucích účinků.
Káva posiluje imunitu i nervový systém
Závody za Vás sice káva nevyhraje, zato Vám posílí imunitu. Denně můžete vypít tři až pět šálků.
Nedávná srovnávací studie vědců ze Southamptonské univerzity zveřejněná na stránkách British Medical Journal dokazuje, že při takovém dávkování se snižuje o 17 % celková úmrtnost, o 19 % úmrtnost na kardiovaskulární choroby, o 18% výskyt nádorů, například rakoviny jater nebo leukémie
Umírněná konzumace kávy snižuje pravděpodobnost chronických hepatitid od ztučnění jater po cirhózou.
Chrání před neurologickým onemocněním, jakým je například Parkinsonova nebo Alzheimerova choroba a snižuje pravděpodobnost metabolických onemocnění jako je cukrovka druhého typu.
Kdy je ideální chvíle pro pití kávy?
Hlavně ne hned po probuzení. Na naší bdělosti se totiž podílí kortizol produkovaný brzy ráno. Počkejte až Vám hladina hormonu klesne, to bývá mezi desátou a dvanáctou hodinou a pak po obědě.
Důležitá je také příprava kávy. Třeba espresso obsahuje 50 až 75 miligramů kofeinu, zatímco v americké překapávané kávě je 120 až 180 miligramů na jeden šálek.
Pokud si nevíte rady právě s přípravou kávy, přihlaste se k odběru našeho e-booku Káva musí chutnat a vyzkoušejte tipy, které Vám pomůžou v samotných začátcích.