PAPUA NOVÁ GUINEA - Provincie Simbu
Popis
Tato káva vznikla spojení káv ze dvou různých provincií. Díky odlišným podmínkám a půdě mají výsledná zrna rozdílné chutě a vůně, a přesto se v této kombinaci fantasticky doplňují.
V její chuti ucítíte nádech zelených hroznů s jemným pocitem mléčné čokolády. Chuť je vyvážená s mírnou ovocnou aciditou připomínající právě hrozny a v závěru se objeví chuť kakaa.
První ze dvou provincií se nazývá Simbu. Její největší zajímavostí je vápencová půda. Právě díky velkému obsahu vápence má místní půda velmi stabilní, a mírně zvýšené pH.
Takováto půda místním kávovníkům velmi svědčí a můžou pak plodit chutnější kávové třešně.
Druhá z provincií se nazývá Eastern Highlands. Její předností je půda vzniklá v důsledku vulkanické činnosti. Díky tomu je v ní obsaženo velké množství minerálů, které přispívají k růstu, ale především v kávě vytvářejí velmi specifické chuťové tóny.
V obou těchto provinciích je káva pěstována drobnými farmáři v nadmořské výšce 1600 až 1850 m. Jakmile jsou kávové třešně zralé, následuje jejich ruční sběr a poté cesta do zpracovatelské stanice. Zde se káva zpracovává promytou metodou, díky které jsou z kávy vytřízena jakákoliv defektní zrna. To nám zaručuje maximální kvalitu výsledné kávy.
Díky této metodě je káva mírnější a čistší, bez náznaků fermentace. Takto zpracovaná zrna jsou poté vysušena na pod úroveň 12 % vlhkosti a následně exportována.
Káva z Papua Nové Guineji se nám výborně osvědčila pro přípravu kávy v aeropressu a na filtru. Ovšem pokud se nebojíte zajímavých ovocnějších chutí s náznakem mléčné čokolády, s čistým srdcem Vám ji můžeme doporučit i do automatu a pákového kávovaru.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.